MERKITTÄVIÄ SUOMI-POSTIHISTORIAN KOKOELMIA III:

Merkittäväksi Suomi-postihistorian kokoelmaksi kokoelman tekee esimerkiksi se, että kokoelmassa on dokumentoitu erinomaisella tavalla tärkeä suomalaisen postihistorian osa-alue tai kokoelma on ollut aikanaan uraauurtava aiheensa, käsittelynsä tai lähestymistapansa ansiosta. Postihistoriallinen yhdistys on päättänyt ryhtyä dokumentoimaan tällaisia kokoelmia kirjoiksi, koska ne kuitenkin ajan saatossa saattavat tulla kokoelmina puretuiksi ja näin jälkipolvilta menetetyiksi.

Sarjan kolmantena kirjana julkaistaan John Godfreyn kokoelma ”Finland Airmails 1920–1946”.

Tämän kokoelman tekee merkittäväksi ainakin kaksi seikkaa:
- Kokoelma on vuosikymmenten keräämisen ja aiheeseen perehtymisen tulos. Kohteiden valinnan sekä niiden analysoinnin että johdattelevien tekstien myötä tätä kokoelmaa voisi hyvin ajatella jopa aiheen käsikirjana.
- Kokoelma on palkittu kansainvälisessä näyttelyssä kultamitalilla, mikä tekee siitä ylivoimaisesti parhaan Suomen lehtopostia käsittelen kokoelman kautta aikain.

Kokoelmien kaikki sivut ovat kuvattuna värillisenä. Kaikkinensa kirjalla on pituutta 136 A4-sivua ja kirja on sidottu koviin kansiin.

Kirja julkistettiin 1.1.2018. Kirjaa sai vain ennakkotilauksena. Painokseksi muodostui 46 kirjaa.

Esimerkkisivu 1      Esimerkkisivu 2      Esimerkkisivu 3

AIKAISEMMIN SARJASSA ILMESTYNEITÄ:

JUHANI ”JUSSI” KEPPOLAN KOKOELMA
”SUOMEN POSTITAKSAT 1930-1962, MALLI 1930 -YLEISMERKEIN

Sarjan toisena kirjana julkaistiin Juhani ”Jussi” Keppolan kokoelma ”Suomen postitaksat 1930-1962, malli 1930 -yleismerkein”. Lisäksi kirjassa on dokumentoitu hänen kokoelmansa ”On se niin väärin”. Kokoelmien kaikki sivut ovat kuvattuna värillisenä. Kaikkinensa kirjalla on pituutta 170 A4-sivua ja kirja on sidottu koviin kansiin.

Kokoelmat tekee merkittäviksi aiheen säädöksiin paneutuvuus (säädösten selvittäminen ja niiden omaksu- minen), kohteiden perinpohjaiset analyysit ja ensin mainitun kokoelman osalta vielä taksallinen täydellisyys käsittelyssä.

Kirja julkistettiin 14.3.2016. Kirjaa sai vain ennakkotilauksena. Painokseksi muodostui 48 kirjaa.

Esimerkkisivu 1      Esimerkkisivu 2      Esimerkkisivu 3

 

 

PEKKA TAITON KOKOELMA LAHDEN SEUDUN POSTIHISTORIAA

Merkittävien Suomi-postihistorian kokoelmien kirjasarja aloitettiin Pekka Taiton Lahden seudun postihistoria -kokoelman (kansainvälisissä näyttelyissä esitetty nimellä Die Postgeschichte der Stadt Lahti mit Umgebung) dokumentoivalla kirjalla.

Kirja sisältää Taiton kirjoittaman seitsemän sivun laajuisen yhteenvedon kokoelmansa aiheesta ja kokoelman synnystä sekä kokoelman kaikki sivut kuvattuna värillisenä. Kaikkinensa kirjalla on pituutta 136 A4-sivua ja kirja on sidottu koviin kansiin.

Kirja julkistettiin Lapoex 2015 -näyttelyssä 10.4.2015. Kirjaa sai vain ennakkotilauksena. Painokseksi muodostui 43 kirjaa.

Pekka Taitto ei ehkä lausunut kotiseutufilatelia-keräilyn syntysanoja Suomessa, mutta tämä hänen kokoelmansa oli tämän alueen ensimmäinen merkittävä kokoelma, esimerkki, ja hän itse oli tämän keräilyalueen merkittävä inspiroija ja lähettiläs.

Esimerkkisivu 1      Esimerkkisivu 2      Esimerkkisivu 3

 

6.1.2016