MERKITTÄVIÄ SUOMI-POSTIHISTORIAN KOKOELMIA II:

Merkittäväksi Suomi-postihistorian kokoelmaksi kokoelman tekee esimerkiksi se, että kokoelmassa on dokumentoitu erinomaisella tavalla tärkeä suomalaisen postihistorian osa-alue tai kokoelma on ollut aikanaan uraauurtava aiheensa, käsittelynsä tai lähestymistapansa ansiosta. Postihistoriallinen yhdistys on päättänyt ryhtyä dokumentoimaan tällaisia kokoelmia kirjoiksi, koska ne kuitenkin ajan saatossa saattavat tulla kokoelmina puretuiksi ja näin jälkipolvilta menetetyiksi.

Sarjan toisena kirjana julkaistiin Juhani ”Jussi” Keppolan kokoelma ”Suomen postitaksat 1930-1962, malli 1930 -yleismerkein”. Lisäksi kirjassa on dokumentoitu hänen kokoelmansa ”On se niin väärin”. Kokoelmien kaikki sivut ovat kuvattuna värillisenä. Kaikkinensa kirjalla on pituutta 170 A4-sivua ja kirja on sidottu koviin kansiin.

Kokoelmat tekee merkittäviksi aiheen säädöksiin paneutuvuus (säädösten selvittäminen ja niiden omaksu- minen), kohteiden perinpohjaiset analyysit ja ensin mainitun kokoelman osalta vielä taksallinen täydellisyys käsittelyssä.

Kirja julkistettiin 14.3.2016. Kirjaa sai vain ennakkotilauksena. Painokseksi muodostui 48 kirjaa.

Esimerkkisivu 1      Esimerkkisivu 2      Esimerkkisivu 3

 

6.1.2016

AIKAISEMMIN SARJASSA ILMESTYNEITÄ:

PEKKA TAITON KOKOELMA LAHDEN SEUDUN POSTIHISTORIAA

Merkittävien Suomi-postihistorian kokoelmien kirjasarja aloitettiin Pekka Taiton Lahden seudun postihistoria -kokoelman (kansainvälisissä näyttelyissä esitetty nimellä Die Postgeschichte der Stadt Lahti mit Umgebung) dokumentoivalla kirjalla.

Kirja sisältää Taiton kirjoittaman seitsemän sivun laajuisen yhteenvedon kokoelmansa aiheesta ja kokoelman synnystä sekä kokoelman kaikki sivut kuvattuna värillisenä. Kaikkinensa kirjalla on pituutta 136 A4-sivua ja kirja on sidottu koviin kansiin.

Kirja julkistettiin Lapoex 2015 -näyttelyssä 10.4.2015. Kirjaa sai vain ennakkotilauksena. Painokseksi muodostui 43 kirjaa.

Pekka Taitto ei ehkä lausunut kotiseutufilatelia-keräilyn syntysanoja Suomessa, mutta tämä hänen kokoelmansa oli tämän alueen ensimmäinen merkittävä kokoelma, esimerkki, ja hän itse oli tämän keräilyalueen merkittävä inspiroija ja lähettiläs.

Esimerkkisivu 1      Esimerkkisivu 2      Esimerkkisivu 3

 

6.1.2016